• HOME
  • VIDEOCLIPS
  • ALBUMS
  • REPORTS
  • INTERVIEWS
  • #DOWNLOADS
  • #BEEFS

    Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2012

    Συνέντευξη: με τους ΔΙΟΚΩ

    Η ομάδα Δ ή αλλιώς ΔΙΟΚΩ από την Πτολεμαΐδα που πρόσφατα μας παρουσίασαν τον νέο τους album "ΠρώτηΕπαφή" κοντά μας σε μια αποκλειστική συνέντευξη από το blog μας ύστερα από επικοινωνία μαζί τους. Τσεκάρετε!



    Λοιπόν είστε οι και λέγεστε?

    FLINKEI:  Καλησπέρα καταρχάς, είμαστε οι Διογένης (Π.Τ.Κ.) , Κώστας (Yoco) , Μπάμπης (Flinkei) και Διογένης (Frenzy). Είμαστε η ομάδα των ΔΙΟΚΩ.

    Πως γνωριστήκατε και αποφασίσατε να δημιουργήσετε τους ΔΙΟΚΩ?

    Π.Τ.Κ:  Λοιπόν θα σου πως έγινε το "κακό" .Πρώτη μέρα στην δουλειά γνώρισα τον Κώστα (Yoco) όπου απ το πρώτο λεπτό συζητούσαμε περί μουσικής και ταιριάξαμε απόλυτα μπορώ να πω σ αυτά που πιστεύαμε. Είπαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε  κάτι να δούμε πως θα πάει. Το πρώτο πράγμα που ειπώθηκε ήταν η μουσική παραγωγή, σημαντικό θέμα πιστεύω να χεις δικιά σου μουσική και τότε ανέλαβα δράση!!Ήδη γνώριζα τον Μπάμπη (Flinkei) πολλά χρόνια ,του τηλεφώνησα "ψήθηκε" με την ιδέα και έγινε και ο παραγωγός DJ  του crew μας. Μετά και οι τρεις πιστεύαμε ότι έπρεπε να μπει κι άλλος mc που να ταιριάζει φυσικά με το όλο θέμα, κάτι έλειπε και εκεί έρχεται ο Διογένης(Frenzy). Έτσι γίνονται αυτά!

    Πως προέκυψε το όνομα του crew σας?

    YΟCO: Το όνομα προέκυψε από τα αρχικά των ονομάτων μας σε συνδυασμό με κάποιες λέξεις τις οποίες σκεφτόμασταν όπως επιδιώκω ,καταδιώκω κ.α. Ξέρουμε από ορθογραφία απλά μας αρέσει το ΔΙΌΚΩ (χαχαχα)!

    Μουσικές σας επιρροές από εγχώρια και ξένη χιπχοπ σκηνή?

    Π.Τ.Κ: Από Ελλάδα ΖΝ, Αλφα Γαμα ,TXC ,Βορ.Ας. από εξωτερικό  DMX ,Wu Tang,  Eminem, OFWGKTA κ.α.
    FRENZY: Οι δικές μου μουσικές επιρροές είναι κυρίως ξένες... είναι ο Mike Shinoda, o Yelawolf, οι Wu Tang, ο Jay-Z, οι Styles Of Beyond.. και από Ελλάδα ξεκίνησα με Μηδενιστή και γενικά ΖΝ ,Terror X Crew(A/E), Βήτα Πεις, Βόρεια Αστέρια  και γενικά άκουγα και ακόμα ακούω ότι μου κάθεται καλά στα αυτιά.
    FLINKEI: Από ελληνική σκηνή FFC, ΖΝ, TXC και από εξωτερικό Public Enemy, Gramatik, Wu-Tang Clan, Mobb Deep, Κ.A.
    YOCO: FFC, TXC, Αctive Member και  Cypress Hill, 2Pac

    Ασχολείστε χρόνια με το ραπ αλλά μια ολοκληρωμένη δουλειά σαν το νέο σας album ΠρώτηΕπαφή άργησε κάπως..Που οφείλετε αυτό? Περιμένατε την κατάλληλη στιγμή?

    FRENZY: Η νέα μας δουλειά άργησε κάπως διότι είχαμε μείνει πίσω λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων των παιδιών (ΠΤΚ, Flinkei) και μετά για λόγους εργασίας. Ο καθένας είχε την δουλειά του και ήταν δύσκολο να συνεννοηθούμε αφού δουλεύαμε διαφορετικά ωράρια. Κάποια στιγμή όμως "ξυπνήσαμε" και μαζευτήκαμε, μιλήσαμε και βάλαμε κάτω το θέμα. Είπαμε να ξεκινήσουμε δουλειά και έτσι κάναμε,. και η αλήθεια είναι πως δεν μας πήρε και πολύ χρόνο για να ολοκληρώσουμε την δουλειά.

    Νέος λοιπόν  δίσκος ΠρώτηΕπαφή!!Ποιο το ύφος σας μουσικά στιχουργικά? Πως θα χαρακτηρίζατε το album?

    FLINKEI: Σαν Dj της ομάδας θα σου πω εγώ όσον αφορά το μουσικό κομμάτι της δουλειάς .  Επειδή όπως λέει και ο τίτλος ήταν η πρώτη μας επαφή και με το κοινό θέλαμε να κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις και έτσι μέσα στον δίσκο θα βρεις και ερωτικά και battle και κοινωνικά και stories τα πάντα.
    FRENZY: Το άλμπουμ στιχουργικά θα το χαρακτήριζα ως μία αναγνώριση ταυτότητας και είμαι σίγουρος πως το δεύτερο μας άλμπουμ θα είναι πολύ διαφορετικό!

    Από συμμετοχές στον δίσκο βρίσκουμε τους UMC S και της Maryen . Πως "έκατσε" η συνεργασία μαζί τους?

    Π.Τ.Κ: Να κι ένα καλό που έκανε ο στρατός στους ΔΙΟΚΩ! Εκει γνώρισα τον Cosmo απο τους Umc’s (την αγάπη μας στα παιδιά) όπου περάσαμε αρκετές ώρες freestyle στην σκοπιά (χαχαχαχα), κρατήσαμε επαφή και έγινε. Φυσικά κάναμε lives μαζί τους και Πτολεμαΐδα και Καρδίτσα και έρχονται ακόμη περισσότερα!
    FRENZY: Η Maryen είναι γνωστή μου... και όταν ο Yoco έγραψε το "Όνειρα Νεκρά" ήθελε μία κοπέλα για το ρεφρέν πρότεινα την Maryen .Το δοκιμάσαμε και βγήκε πολύ καλό, με αποτέλεσμα να το κρατήσουμε...
    FLINKEI: Αρχικά  ήταν να συμμετέχουν κι άλλοι μέσα στο cd αλλά δεν έκατσε η φάση κι έτσι στον 2ο που θα ρθει προβλέπονται εκπλήξεις.
    Δεν κρύβω πως ένα απ τα αγαπημένα tracks στον δίσκο είναι το Περί φόβου ο Λόγος γιατί μ αρέσει ο γρήγορος ρυθμός γενικά ..Δικά σας αγαπημένα και γιατί? Φαντάζομαι θα μου πείτε πως όλα αλλά κάποιο ιδιαίτερα θα λατρεύεται για δικό σας λόγο!

    ΔΙΟΚΩ: Έχεις δίκιο όλα μας αρέσουν το καθένα για τον δικό του λόγο. Αλλά σε όλους μας ξεχωρίζει το "Έτσι τον γνώρισα"! Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσει τον εαυτό σου και να είσαι οκ με αυτόν!!

    Κλέβω τον στίχο σας "και αφού το κάνεις για λεφτά για πες μου την τιμή σου ,ασήμαντα τα λόγια σου όσο και η μουσική σου" και παίρνω την πάσα να ρωτήσω πια η γνώμη σας για την mainstream φάση την εμποροποίηση πλέον ραπ καλλιτεχνών στην Ελλάδα!

    Π.Τ.Κ: Αν με ρωτούσες πριν χρόνια μπορει να εκραζα.(χαχαχα) . Σοβαρα τωρα ειμαι υπερ της εξελιξης της μουσικης. Αλλο εξελιξη ομως και αλλο κοροϊδια. Αν το κανεις οπως πρεπει οκ. Αν οχι σου αφιερωνω τον στοιχο.
    FRENZY: Δεν μπορώ να κατακρίνω κανέναν. Ο καθένας που το κάνει έχει τους λόγους του. Το ποιον θα ακούσεις είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Χέρομαι πραγματικά που υπάρχουν ακόμα άτομα που συνεχίζουν και κρατάνε την "υπόγεια" σκηνή ψηλά και το κάνουνε και πολύ καλά και εγώ αυτούς θα συνεχίσω να υποστηρίζω...ο καθένας σε αυτό που του αρέσει και σε αυτό που τον χαρακτηρίζει.
    FLINKEI:  Συμφωνω με τον Πι. Είναι λογικό να υπάρχει εξέλιξη στην μουσική οπως υπάρχει σε όλα τα θέματα. Αλλά σοβαρή εξέλιξη, κάτι που θα πάει μπροστά αυτό που  κάνουμε.
    YOCO:  Ο καθένας κανει την δουλειά του, εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε οπότε δεν μπορώ να κρίνω κάποιον επειδή δεν κάνει αυτό που κάνω εγω. !

    Πως βλεπετε γενικά την φάση στην ελληνικη χιπχοπ σκηνή?

    YOCO:  Η γνώμη μου είναι ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κατι το θετικό και νομίζω ότι μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ θα ανεβαίνει το hiphop!

    Κατι νεο που ακούσατε τελευταία και σας έμεινε?σας αρεσε?

    Π.Τ.Κ:  OFWGKTA!!!.Δεν ξερω τι εχει γινει αλλά τον τελευταιο καιρό δεν ακούω τίποτα αλλο! έχω φορτώσει και το Mp4 και καταλαβαίνεις.μου φαίνεται απίστευτα καλό αυτό που κάνουν!
    FRENZY: Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Toquel στο τελευταίο του cd επίσης η δυναμική επιστροφή των Βήτα Πεις.
    FLINKEI: Βρώμικος νότος , Λόγος Γένεσις απλά!!
    YOCO: Επιστροφή ΒηταΠεις

    Οσον αφορά τις live εμφανίσεις σας έχετε προγραμματίσει κατι?

    FRENZY: Έχουμε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις... και ακόμα προγραμματίζουμε!!Θα ενημερωθείτε !!

    Πτολεμαΐδα City..αγαπάτε την πόλη σας..Πως είναι να το ζεις επαρχία!?

    Π.Τ.Κ: Πίστεψε με πολυ δύσκολο..να θες να κανεις κατι και να έχουν όλοι παρωπίδες και κλειστά μυαλά..μόνο αυτό θα πω!
    FRENZY: σε μια επαρχιακή πόλη είναι λίγοι και καλοί αυτοί που το κρατάνε...και λίγοι πάνε μπροστά, αυτοί που το αξίζουν. Πιστεύω πως στην επαρχία είναι πολύ πιο δύσκολο να "ακουστείς" και αν ακουστείς σημαίνει πως αξίζεις...

    Τι σχέδια μελλοντικά εχει η ομάδα Δ?

    FRENZY: Απλά συνεχίζουμε χωρίς καμία παύση. Είπαμε να μπούμε κατευθείαν στο στούντιο και να ξεκινήσουμε δουλειά για το επόμενο άλμπουμ έχουμε πολύ υλικό στην άκρη , πολλά ακυκλοφόρητα και πολύ δουλειά να δείξουμε...soon.... και φυσικά το δεύτερο cd δεν θα αργήσει όσο το πρώτο!
    Π.Τ.Κ: Έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε την επόμενη δουλειά και λέμε να μπούμε κατευθείαν στούντιο ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις.θα δείξει!
    FLINKEI: Απ ότι καταλαβαίνεις σίγουρα μέσα στο13 θα κυκλοφορήσει νέα δουλειά!!

    Τέλος να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη αυτή και για να κλείσουμε για όσους γουστάρουνε που μπορούνε να προμηθευτούνε το cd σας ? Καλή συνέχεια! και MakeSomeNoiseeeee!!!

    ΔΙΟΚΩ: Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη και σου ευχόμαστε τα καλύτερα. Στην σελίδα μας στο Facebook ΔΙΟΚΩ (Official Group) και στο http://diokwofficialpage.blogspot.gr/ μπορει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας για το cd και οτιδήποτε άλλο θέλει . Η ΠρώτηΕπαφή θα είναι διαθέσιμη και για free download σε λίγες μέρες.Peeeeeeeeeeeace n’ MakeSomeNoise!